Gemiddelde beoordeling
9.3
Nice & Tight

Dermapen

Afspraak maken voor deze behandeling

De dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling en huidvernieuwing. In vergelijking met bestaande microneedling therapie is de dermapen effectiever en veiliger. 

Toepassing

De dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid precies genoeg beschadigen waardoor het natuurlijke genezingproces in gang gezet wordt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Deze methode is geschikt voor de volgende indicaties:

 • (Acne)littekens

 • Huidverjonging/huidverbetering

 • Rimpels

 • Pigmentvlekken

 • Grove poriën

 • Etc.

Voor mensen met een donkere huid is de dermapen minder geschikt. 

Voordelen

De dermapen is een nieuwe techniek die zeer snel populair is geworden. De behandeling is bijzonder effectief en biedt daarnaast nog de volgende voordelen:

 • Korte hersteltijd.

 • Ook in te zetten op lastige plekken, zoals rond de lippen en ogen.

 • De behandeling is zeer nauwkeurig.

 • De behandeling met de DermaPen is in verhouding met de derma roller comfortabeler.

 

Onderzoek onder patiënten/cliënten met een derma pen en een derma roller

Achtergrond

Percutane (Door de huid heen)  collageen inductie is gebruikt voor enkele jaren, bij de behandeling van acne atrofische littekens (Een ingezonken litteken wordt ook wel een atrofisch litteken genoemd).

Uit onderzoek is gebleken dat de Dermaroller mindere resultaten boekt in vergelijking tot de Dermapen. De meest succesvolle techniek gebruikt tot op heden is de Dermapen. Dit is een mechanisch apparaat waarin chirurgisch stalen micronaaldjes in een patroontje op en neer in het behandelgebied vibreert. De Lengte van de naald is verstelbaar van 0.3 tot 2 mm diep. Deze techniek is gebruikt in een kliniek, door 1000 patienten te behandleen geduren 4 jaar.  De resultaten zijn tot nu toe zeer goed geweest. De procedure is zeer goed te verdragen en de huid zal na afloop ongeveer 2-4 dagen rood zijn. (ieder heeft zijn eigen herstelperiode).

De verschillende Methode van Roller en Pen

Een open vergelijkende studie is gedaan tussen een Dermaroller en Dermapen, door bij  patiënten met atrofische acne littekens, het gebruiksgemak, effectiviteit en voorkeur van de patient te vergelijken.  Patiënten werden willekeurig ingedeeld of gekozen voor het ontvangen van de Dermaroller of Dermapen. Alle patiënten hadden een eerdere behandeling met de Dermaroller gehad.. Allen hadden voornamelijk rollende littekens en geen actieve acne. Procedures werden uitgevoerd door 3 dermatologen. Patiënten en dermatoloog vulden een vragenlijst in over het gemak van gebruik en ongemak van de ervaring en de lengte van de tijd. Diepte van geselecteerde littekens werd gemeten met behulp van een Visioscan voor en 3 maanden na de behandeling.

Resultaten

Patiënten die behandeld werden met de Dermapen waren unaniem van mening dat de procedure veel minder pijnlijk was dan met de Dermaroller en de hersteltijd aanzienlijk korter. Subjectief, voelden patiënten die behandeld werden met de Dermapen dat hun atrofische acne littekens zich in gritere mate hadden verbeterd dan bij patiënten met de Dermaroller.

Conclusie

Behandeling van atrofische acne littekens zijn aanzienlijk verbeterd met de introductie van de Dermaroller. Maar de nieuwe Dermapen, heeft echter een aantal voordelen. De Pen heeft wegwerp-naalden en dus kans op besmetting aanzienlijk kleiner.  Patiënten voelden dat de Dermapen veel minder pijnlijk was en had kortere onderbreking dan de Dermaroller. Dermatologen vonden het gemakkelijker te gebruiken, zeker de gevoelige plekken op de huid, zoals de bovenlip en neus zijn nu veel makkelijker te behandelen. De Dermapen bleek ook aanzienlijk superieur doordat deze minder diepte behoeft in de behandeling van het litteken.
Veelgestelde vragen over Dermapen
 • Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

  De huid kan warm aanvoelen, zal er rood uitzien en er kan een lichte zwelling ontstaan. De roodheid kan 1 tot 3 dagen aanhouden en kan licht gaan vervellen. Na de behandeling is het belangrijk om de huid te ondersteunen met een beschermende en herstellende crème.

 • Mag ik in de zon na een Dermapen behandeling?

  Gedurende de behandelingen met de Dermapen is het niet toegestaan om te zonnen of de zonnebank te gebruiken. Het is dan ook verplicht een SPF 50 te gebruiken tijdens en ook 1 maand na de behandelingen, dit om pigmentatie te voorkomen.

 • Moet ik nog ergens rekening mee houden na de behandeling?

  Sporten of saunagebruik op de dag van de behandeling en 1 dag na de behandeling af te raden. Het gebruik van make-up kan worden hervat 1 dag na de behandeling.

Prijslijst
 • Gehele gezicht150,- 5 kaart 600,-
 • Gehele gezicht en nek165,- 5 kaart 660,-
 • Neuslippen plooi30,- 5 kaart 135,-
 • Voorhoofd38,- 5 kaart 171,-
 • Rondom de ogen35,- 5 kaart 158,-
 • Wangen en kin45,- 5 kaart 203,-
 • Buik of benen (plaatselijk)80,- 5 kaart 360,-
Hou er rekening mee dat de eerste keer dat je de behandelingen gaat doen ongeacht hoe groot het oppervlak is je eenmalig 45,- euro voor het gezicht en 60,- voor het lichaam kosten in rekening gebracht zullen worden. Dit is voor de verdoving, needling patroon en het serum wat u mee naar huis krijgt.
Neem contact op
Contact Bel ons op +31 (0)475 565 461, stuur ons een e-mail via info@hetgezondealternatief.nl of vul onderstaand formulier in.
Ik wil:
Belangrijke mededeling
Belangrijke mededeling

Beste klanten, 

VOORZORGMAATREGEL CORONA

- ziek, verkouden, hoest, griep afspraak af zeggen

- Gelieve mondkapje mee nemen

- Alléén binnen komen

Met vriendelijke groet,
Team Het Gezonde Alternatief

Sehr geehrte Kunden,

CORONA VORSICHTSMASSNAHMEN 

- Krankheit, Erkältung, Husten, Grippe Termin absagen 

- Bitte Gesichtsmaske mitbringen 

- Nur allein hereinkommen

Mit freundlichen Grüßen,
Team Het Gezonde Alternatief

Sluiten