Gemiddelde beoordeling
9.3
Nice & Tight

Mesotherapie

Afspraak maken voor deze behandeling

Wat houd Mesotherapie in?

Omdat onze huid maar een beperkte doorlaatbaarheid heeft, komen de werkzame stoffen van een crème vaak alleen in de opperhuid en niet in de lederhuid waar ze cellen kunnen activeren en hun werking af kunnen geven. Met mesotherapie breng je de werkzame stoffen dieper in de huid.

Bij een Mesotherapie behandeling word door middel van een mesogun een kleine hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd door een heel dun naaldje. Dit naaldje komt ongeveer 2 millimeter in de huid waar de werkzame stoffen worden opgenomen. Hierdoor is deze behandeling effectief en niet te vergelijken met een crème die je aanbrengt op de huid. Mesotherapie kan toegepast worden op het hele lichaam. Het resultaat dat word bereikt is afhankelijk van het aantal micro-injecties dat gegeven wordt, de soorten werkzame stoffen en de concentratie daarvan.

Mesotherapie word toegepast bij huidveroudering, huidverslapping, rimpels, lijntjes, een droge-ruwe huid, bestrijden van actieve acne, een doffe huid, cellulitis, volumeverlies en het verbeteren van de huid door bijvoorbeeld zonbeschadiging en roken. Filler en natuurlijke botox. Tevens word het preventief ingezet ter voorkoming van huidveroudering. Een vrij nieuwe ontwikkeling is een mesotherapie behandeling die word toegepast bij haaruitval en andere vormen van kaalheid.

Mesotherapie is onder te verdelen in 6 verschillende behandelingen

 • Meso skinbooster (inbrengen van werkzame stoffen specifiek afgestemd voor jouw huidtype. Denk aan anti-aging, acne ect.)
 • Meso lift (rimpel lifting doormiddel van filler, kaakverstrakking, natuurlijke Botox ect)
 • Meso lypolise (vet reductie en cellulitis bestrijding)
 • Meso filler lippen
 • Kaybella (onderkin verwijderen)
 • Meso Hair

Tip: In combinatie met de Ultratherapy geeft het een zéér verjongende aanblik en zijn rimpels en lijntjes nagenoeg verdwenen. Echt verbluffend resultaat. Zou je hiervoor kiesen moet je eerst de Ultratherapy doen en daarna de MesoGun behandeling. Tussen deze twee behandelingen zit 3 maanden. 

Bekijk hoe het werkt
Ik wilde de expressie in mijn gezicht niet kwijt iets wat je ziet gebeuren bij botox maar ik wilde natuurlijk wel een stralende en strakke huid. Meso is hiervoor echt de oplossing gebleken. Een echte aanrader! - Monique van der plas
Veelgestelde vragen over Mesotherapie
 • Wat voor een stof is hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden. In feite kunnen we zeggen dat hyaluronzuur één van de bouwstenen van het lichaam is. Het komt ook voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel.

 • Wat is mesotherpie / Mesogun

  Mesotherapie is een techniek waarbij de huid met naaldprikken gestimuleerd wordt. Hierbij worden ook regenererende producten onderhuids ingebracht. Studies hebben aangetoond dat deze gun een precies gekalibreerde injectiediepte in millimeters bereikt, en een dichtheid heeft tot 500 prikjes per vierkante centimeter.

  Hiervoor werd een speciaal injectiepistool ontwikkeld, de mesogun, die tot 9 prikjes per seconde aankan. een superieure stimulatie van de huid en is bovendien pijnloos, zelfs op gevoelige zones als de oogleden en de lippen. Samen met een aangepaste diepte en op maat uitgebalanceerde stimulerende cocktails, kan deze mesotherapie met de mesogun voor een ware verjonging zorgen.

 • Bijwerkingen hyaluronzuur

  Omdat deze stof een lichaamseigen bouwsteen is, zijn er weinig bijwerkingen op te merken. Hyaluronzuur wordt aangemaakt door het lichaam. Met een injectie, creme of capsules versterk je de bouwsteen in het lichaam. De producten zijn zeer veilig te noemen.

 • Hoe ziet mijn huid na de behandeling eruit?

  Direct na de behandeling kan de huid een beetje rood of gezwollen zijn
  Het is mogelijk dat er kleine blauwe plekjes op de behandelde plaats voorkomen, deze trekken vanzelf weg.

 • Tips voor na de behandeling

  Houd de huid gedurende de eerste 48 uur droog
  Gebruik geen make-up gedurende tenminste 24 uur na de behandeling
  Geen inspannende activiteiten tot 24 uur na de behandeling
  Niet sporten en geen alcohol gebruiken tot 24 uur na de behandeling Niet peuteren of krabben

  Gedurende 1 week na de behandeling:
  - Niet drukken op de behandelde plaatsen
  Gedurende 2 weken na de behandeling:
  - Geen Sauna/Turks stoombad, zwembad
  - Geen langdurige blootstelling aan de zon of UV licht

 • Ampullen, cocktails en werkzame stoffen

  De werkzame stoffen bij mesotherapie zitten in een ampul. Een ampul kan bestaan uit verschillende werkzame stoffen. Afhankelijk van de indicatie en het merk is een samenstelling gemaakt van bepaalde stoffen. Deze stimuleren allemaal de huid om weer in optimale conditie te komen.

  Hyaluronzuur is een van de meest voorkomende stoffen in een ampul. Het is een actieve waterbinder en zorgt voor een optimale vochtbalans van de huid. Daarnaast zet hyaluronzuur het bindweefsel aan tot het maken van fibroblasten (cellen die het collageen en elastine produceren). Met het activeren van collageen en elastine wordt de huid weer soepel en elastischer.

  Naast hyaluronzuur worden voor de huid belangrijke vitaminen en mineralen gebruikt als ook anti-oxidanten die de collageenvorming en de microcirculatie binnenin het weefsel weer op orde brengen. Zodoende word huidveroudering tegengegaan en de celactiviteit gestimuleerd. Ook word de ouderdomspigmentatie voorkomen.

 • Wat houd Meso skinbooster in?

  Skinboosters zorgen ervoor de huid langdurig diep te hydrateren, daar waar dat het meest nodig is het zorgt zo voor een geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit en geven de huid haar mooie en natuurlijke gloed terug. Deze behandeling is ook geschikt voor Acne littekens.

  Hoe werken de BCN Skinboosters?
  In tegenstelling tot de corrigerende werking van fillers (rimpes opvullen, volume vermeerderen, contourverbetering), worden skinboosters gebruikt om de huid van binnenuit te verzorgen. Skinboosters verbeteren de kwaliteit van de huid door de hydrobalans te herstellen en de elasticiteit te verbeteren. Hierdoor treedt vermindering van oneffenheden en lijntjes op, een soepele, gladde huid wordt gecreëerd. BCN Skinboosters maakt gebruik van hydraterende micro-injecties met hyaluronzuur om de natuurlijke hyaluronzuur-reserves aan te vullen en de huid van binnenuit langdurig te verbeteren. Deze behandeling bestaat uit een serie zeer fijne injecties toegediend door een van onze gespecialiseerde behandelaars. BCN Skinboosters verbetert de huidkwaliteit door de hydratatie diep in de huid te verbeteren en dat zie je aan de oppervlakte van de huid. De huid wordt hierdoor gladder, elastischer en steviger en zal meer stralen dan voorheen.

  Voor wie is een Skinboosters geschikt?
  BCN Skinboosters is een veelzijdige productlijn die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en voor elk huidtype: voor mensen met een jonge of verouderde huid; voor het gezicht, de hals, de lippen, de handen en het decolleté. Ook voor mensen die hun huidstructuur willen verbeteren, bijvoorbeeld in het geval van littekens als gevolg van acne of een door de zon beschadigde huid, zijn BCN Skinboosters uitermate geschikt.

 • Wat houd Meso lypolise / cellulitis behandeling precies in?

  Het krijgen van cellulite ook wel sinaasappelhuid genoemd is een veel voorkomend probleem bij vrouwen die volwassen zijn. Bij mannen komt het krijgen van cellulite bijna niet voor. Cellulite wordt vaak in verband gebracht met overgewicht. Dit is niet helemaal waar, maar het krijgen van cellulite wordt wel versterkt door overgewicht. Cellulite onstaat meestal op plekken, zoals: de dijen, de billen en de onderbuik.

  Ontstaan van cellulitis: De oorzaak van het ontstaan van cellulite komt waarschijnlijk door verschillende factoren, zoals: levensstijl, dieet, te weinig lichaamsbeweging, ouder worden en hormonen.

  De behandeling: Tijdens de behandeling worden kleine hoeveelheden werkzame stoffen ingebracht door middel van verschillende prikjes. Het doel is om de toniciteit, de elasticiteit en de hydratatie van uw huid te verbeteren.
  De vetcellen worden op een natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd door het injecteren van een maximale hoeveelheid actieve bestanddelen. Deze bestanddelen zorgen voor een verhoogde bloeddoorstroming en zijn daardoor erg efficiënt in de aanpak van cellulitis.

  De werking van de werkzame stoffen waar wij mee werken: vet oplossend, water afdrijvend, voedend voor de huid, verwijdert fibrotische, verharde, weefsels onder de huid, bevordert lymfedrainage, bevordert bloeddoorstroming
  Resultaat: Hoeveel behandelingen er nodig zijn kan de behandelaar pas vast stellen tijdens een consult. Er word een behandelplan opgesteld en een inductie gegeven hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Normaal word er uitgegaan van 1 a 4 behandelingen voor een optimaal resultaat.

 • Wat houd Meso Hair precies in?

  Mesotherapie bij haaruitval is een succesvolle behandeling. Het remt haarverlies en herstelt nieuwe haargroei, ook op plekken waar geen haar meer is. Met behulp van een speciaal ontwikkeld apparaat (“mesogun”) wordt een serie van micro-injecties in de hoofdhuid gebracht, net onder de opperhuid (plm 1mm diep). Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten: bouwstoffen en anti-oxidanten.

  Hoe werkt mesotherapie bij haaruitval?
  Mesotherapie brengt precies de juiste bouwstoffen aan op de plek waar het nodig is (rondom de haarfollikels). De slechte stoffen die de haarstamcel blokkeren worden geneutraliseerd. De goede stoffen stimuleren de haarstamcel tot herstel en regeneratie. Maar ook is er een effect van het injecteren op zich: een mechanisch effect. Door de herhaaldelijke prikken met mesotherapie wordt een sterke groei-impuls aan de haarstamcellen gegeven: het celmetabolisme wordt versterkt, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de de eitwitsynthese (waaronder collageen) wordt bevorderd. Kortom een meer dan dubbel effect.

  Resultaat mesotherapie bij haaruitval Vandaar dat mesotherapie zo’n doeltreffende behandeling is tegen haaruitval en haaruitval waarbij vooral de nieuwe haargroei wordt gestimuleerd. Studies laten zien dat de kans op succes van mesotherapie bij haaruitval meer dan 90% is.

  Behandeling mesotherapie bij haaruitval.
  Er is eerst een opbouwkuur nodig van 6 behandelingen per 2 weken, daarna onderhoudsbehandelingen per 3 maanden. Het juiste schema stelt de behandelaar op, gebaseerd op uw haaruitval.

 • Wat houd Kaybella precies in?

  Kaybella is een behandeling waarbij er een speciale vloeistof wordt ingespoten. De werkzame stof heet desoxycholzuur. Dit zegt je waarschijnlijk niks, maar het komt ook voor in het gal van je lichaam. Belangrijker is wat deze stof doet. Als je bijvoorbeeld olijfolie in een glas water gooit, zie je dat de olie blijft drijven. Oftewel: vet lost niet zomaar op een water en dat doen de vetcellen in je lichaam ook niet. Het stofje in kaybella zorgt er dus voor dat de vetcellen afbreken, oplossen en afgevoerd worden.

  Met een kleine naald van de mesogun wordt de werkzame stof direct onder de huid in het vetweefsel ingebracht. De vetceloplossende werking treedt meteen in en houdt nog enkele weken aan. Het visuele effect is pas duidelijk te zien na 6-8 weken en wordt na iedere behandeling duidelijker. Het afgebroken vet wordt op normale natuurlijke wijze via nier/urine en lever/ontlasting uitgescheiden, zoals bij afvallen. De huid slinkt met het vet mee. Bij de meeste mensen zijn (afhankelijk van de plaats en de dikte van het vetweefsel) 2 tot 4 behandelingen nodig. Aan te raden is om tijdens de behandelingen de calorie inname te beperken. Meer dan 80% van de behandelde mensen is tevreden. Ongeveer 5-8% reageert niet of nauwelijks op de behandeling ( de reden hiervan is onbekend), dit laatste wordt al duidelijk na de eerste behandeling.

  Het goede nieuws is dat het effect van kaybella permanent is, want de afgebroken vetcellen plas je uit en komen niet terug. Kaybella pakt de probleemzones aan, maar jij zorgt ervoor dat het vet daarna weg blijft. Zorg daarom voor een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging zodat de vetcellen ook echt wegblijven. Dan kun echt jaren plezier hebben van de behandeling.

  Zones die te behandelen zijn: Onderkin, love handles, onderkant boven armen, mannen borsten en buikzone.

 • Wat houd Meso lift / filler in?

  Door het aanbrengen van crosslinked hyaluronzuur filler in de huid, zullen rimpels, vouwen en lijntjes direct opgevuld worden. Dit effect wordt bereikt door het injecteren van het probleemgebied. Het direct zichtbare resultaat is een fris en stralend uiterlijk!
  Na slechts één behandeling houdt dit resultaat gemiddeld 4 tot 10 maanden aan en afhankelijk van de huidconditie kan dit zelfs nog langer zijn! Onze nieuwe meso-gun is in staat om cross-linked hyaluronzuur in te brengen. Dit middel is farmaceutisch erkend en volkomen veilig. Het vult lijntjes en rimpels goed op en geeft direct een verbluffend resultaat. Daarnaast kan de mesogun zorgen voor een goede hydratie van de huid en huidverbetering van het gelaat, decolleté en hals. De meso-gun is uitgerust met een intelligent programeerbaar systeem dat in staat is om crosslinked hyaluronzuur in te brengen. Teveel of te diep inbrengen is dus vrijwel uitgesloten.

 • Wat houd natuurlijke botox in?

  Argirelinne is een peptide wordt qua werking vaak vergeleken met Botox door het vermogen zenuwsignalen (neurotransmitters) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren te blokkeren, zonder deze te verlammen. Deze hexapeptide (keten van 6 natuurlijke aminozuren) heeft een klinisch bewezen zelfde soort werking als botox*, echter zonder alle bijwerkingen en risico op schade aan de huid of gezichtsspieren. Argireline blokkeert de neurotransmitters (zenuwsignalen) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze spieren te verlammen (zoals botox). De natuurlijke uitdrukking en bewegingen blijven behouden, terwijl de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Dit veroorzaakt een significante vermindering in de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels en helpt deze voorkomen en verminderen.

 • Wat houd een gezichtsbehandeling met de meso-gun voor versteviging verstrakking precies in?

  Naarmate we ouder worden, verslapt niet alleen onze huid, ook de botstructuur verandert. En dat heeft zijn uitwerking op de kaaklijn. De wangen zakken wat uit en het gezicht verliest zijn oorspronkelijke, mooie V-vorm. Een injectable behandeling kan dit goed oplossen. Door een peptide in te injecteren, kunnen we niet alleen uw kaaklijn verstevigen/verstrakken en de contouren herstellen, maar ook de wangen en hals kunnen aangepakt worden.

Prijslijst
 • Starttarief€ 20
 • Natuurlijke botox (argireline) per ml
  Frons rimpels 1- 2 ml
  Voorhoofd rimpels 2 ml
  Kraaienpootjes 2 ml
  € 65
 • Meso lypolise Kaybella (onderkin weg halen)€ 89
 • Cellulite behandeling per ml
  Benen 3 - 5 ml per been
  € 25
 • Skinbooster€110
 • Lippen opvullen €170
 • Mesolift per 1 ml - Jukbeenderen 109
 • Mesolift per 1 ml - Verticale lip lijntjes109
 • Mesolift per 1 ml - Neus lippen plooi109
 • Mesolift per 1 ml - Afhangende mondhoeken109
 • Neus correctie 120
 • Kaaklijn accentueren met filler per 1 ml109
 • --
 • --

LET OP: dit zijn indicatie’s! Pas na de behandeling kan men daadwerkelijke zien wat de hoeveelheid (ML) is geweest.

Wij werken met merken zoals Revolax en Stylage.

Enthousiast, maar nog twijfels? Heeft u besloten om net als velen voor u de behandeling te ondergaan, maar twijfelt u nog? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. U kunt dan al uw vragen kwijt en er kan worden overlegd wat het beste voor u is. 

We doen alles volgens de hygiënische standaards en regels van de GGD.

Maak afspraak
Contact Bel ons op +31 (0)475 565 461, stuur ons een e-mail via info@hetgezondealternatief.nl of vul onderstaand formulier in.
Ik wil: