Gemiddelde beoordeling
9.3
Cosmetisch

Adertjes & couperose verwijderen

Afspraak maken voor deze behandeling

Vaatlaser

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het doen verergeren.

Indicaties voor de vaatlaser

 • Spider naevi (spinnenkopje)
 • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
 • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
 • Couperose
 • Rosacea
 • Gesprongen bloedvaatjes op de romp

De behandeling

De laser dringt door de huid heen en kan dan de bloedvaatjes verwijderen zonder de huid te beschadigen. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden. Minstens 4 weken voor de behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn.

Gevoel

De behandeling kan licht gevoelig zijn. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid aanschiet. De huid wordt in- en tijdens de behandeling gekoeld.Tijdens en na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Na de behandeling

Door de warmte zal de huid er rood en licht gezwollen uitzien. Na een paar dagen kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan die er vanzelf weer afvallen. De huid dient tot 4 weken na de behandeling consequent te worden beschermd tegen de zon.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 6 weken weer plaats vinden. Voor het behandelen van een wijnvlek kunnen soms 5 of meer behandelingen noodzakelijk zijn.

Duur van de sessie

Het behandelen van enkele vaatjes neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Het behandelen van wangen en neus duurt ongeveer 30 minuten per keer.

Resultaat

Het effect van de vaatlaser is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven meestal direct een zichtbaar resultaat. Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren zal er, met name ten gevolge van het ouder worden, veel staan, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Er is dan echter geen bezwaar opnieuw een laserbehandeling te ondergaan.

Risico's en complicaties

Voor alle laserbehandelingen geldt dat er een geringe kans bestaat, dat er brandwondjes ontstaan door de warmte in de huid tijdens de behandeling. Hierdoor kan er tijdelijk kleurverschil in de huid ontstaan. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist lichter te worden dan de normale huidskleur. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden.

Kosten en vergoeding

De vaatlaserbehandeling is een cosmetische ingreep. Vrijwel geen enkele verzekeraar geeft een vergoeding voor deze laserbehandeling. Voor vergoeding van het behandelen van een wijnvlek kan een aanvraag bij uw zorgverzekering worden gedaan. De behandelaar zal u vooraf over de kosten informeren. De behandelaar staat onder toezicht van een BIG geregistreerde Chirurg

Veelgestelde vragen over Adertjes & couperose verwijderen
Prijslijst
 • IntakeGratis
 • Enkele spider naevi/vaatjesvan €   42,- voor €  35,-
 • Meerdere spider naevi/vaatjesvan €.  78,- voor €. 65,-
 • Neusvan €.  78,- voor €. 65,-
 • Wangen kleinvan € 108,- voor €  90,-
 • Wangen grootvan € 144,- voor € 120,-
 • Wangen en neusvan € 168,- voor € 140,-
 • Hele gelaatvan € 216,- voor € 180,-
 • Halsvan € 144,- voor € 120,-
 • Decolleté van € 180,- voor € 150,-
 • Hals en decolleté van € 216,- voor € 180,-
Neem contact op
Contact Bel ons op +31 (0)475 565 461, stuur ons een e-mail via info@hetgezondealternatief.nl of vul onderstaand formulier in.
Ik wil:
Belangrijke mededeling
Belangrijke mededeling

Beste klanten, 

VOORZORGMAATREGEL CORONA

- ziek, verkouden, hoest, griep afspraak af zeggen

- Gelieve mondkapje mee nemen

- Alléén binnen komen

Met vriendelijke groet,
Team Het Gezonde Alternatief

Wij hebben regelmatig aanbiedingen in onze nieuwsbrief en via WOWdeal

Sehr geehrte Kunden,

CORONA VORSICHTSMASSNAHMEN 

- Krankheit, Erkältung, Husten, Grippe Termin absagen 

- Bitte Gesichtsmaske mitbringen 

- Nur allein hereinkommen

Mit freundlichen Grüßen,
Team Het Gezonde Alternatief

Wir haben regelmäßig Angebote in unserem Newsletter

Sluiten